06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Na een sterke solo in de laatste vijf ronden wint Rémon Vos de marathon bij de Beloften. Hierover schreef hij het volgende:

Beloften Bouwpartners

Waar bij veel schaatsers de tassen al bijna ingepakt zijn en de gedachten al bij de Weissensee zijn, was er zaterdagavond eerst nog een wedstrijd  te verrijden in Amsterdam. En wat voor één, winterse omstandigheden met temperaturen rond en onder het vriespunt zorgden voor een zware koers.

Voor Bouwpartners stonden Chiel Smit, Casper de Gier en Rémon Vos aan de start. Bij de voorbespreking waren de intenties om er een harde, zware koers van te maken, en de jongens hebben dit naar behoren uitgevoerd. De eerste demarrage van de wedstrijd, in gang getrokken door Rémon, was gelijk een gevaarlijke. Een groep van circa acht rijders kreeg ruimte van het peloton om op weg te gaan voor een ronde voorsprong. Casper maakte de sprong uit het peloton in zijn eentje om zich te voegen bij de koplopers waar Rémon op het moment van aansluiten de gaskraan opendraaide, om een breuk met de andere klassementsuitdagers van Casper te forceren. 100 tot 150 meter voorsprong bleek nog niet genoeg om de zegen van het peloton te krijgen, waar de andere klassementsmannen de ploeggenoten op kop van het peloton zetten om het gat te dichten. Een oversteek van de klassementsleider en de nummer drie van het klassement zorgde ervoor dat de samenwerking in de kopgroep wegviel en men weer van voor af aan kon beginnen.

Niet veel later in de koers ontstond er een kopgroep met Chiel en Rémon vertegenwoordigd. Het sterke rijden van Chiel in de afgelopen wedstrijden werd een vervolg gegeven in Amsterdam. Hij liet zien in vorm te komen in aanloop naar de Weissensee. Ook deze kopgroep kreeg na veel inspanningen uit het peloton geen ruimte om een ronde voorsprong te pakken. Na een aantal speldenprikken uit het peloton kreeg een groep van vijf rijders, met hierbij Rémon, net over de helft van de wedstrijd een gaatje. Dit gaatje breidde zich snel uit tot 150 meter. Het peloton gaf de groep de zegen waarna de groep kon aansluiten met nog 35 ronden te rijden. Het peloton werd gecontroleerd door ploeggenoten van de andere rijders uit de kopgroep waardoor Chiel en Casper zich konden voorbereiden op de pelotonsprint. Met de aanloop naar de sprint kon Rémon in het wiel van Chiel zich voorin de groep nestelen om zich voor te bereiden op de laatste vijf ronden. Chiel en Casper lieten zich goed van voren zien in de pelotonsprint wat resulteerde in een 10e plek voor Casper en een 16e plek voor Chiel. Rémon kon mee sluipen voorin het peloton waardoor hij gelijk na het af sprinten van het peloton een gaatje sloeg met de andere vier rijders uit de kopgroep. Dit was het teken voor Rémon om voor de alles of niets tactiek te kiezen. Vijf ronden lang zo hard mogelijk rijden om uit de greep van de achtervolgers te blijven. 30 meter voorsprong werd 40 meter voorsprong, 40 meter werd 45 meter en zo pakte Rémon elke ronde een klein beetje meer voorsprong. De laatste twee ronden liep het gat op tot bijna 100 meter voorsprong. Juichende ploegleider, ploeggenoten en fans langs de baan lieten blijken dat het gat ondertussen onoverbrugbaar was geworden in de laatste ronde voor de achtervolgers, waardoor Rémon juichend over de finish kon gaan. Wederom een sterke koers van Schaatsteam Bouwpartners, want deze prestaties kan je niet alleen behalen!

Maandag vertrekt de hele ploeg naar de ‘Spielplatz der Natur’ om daar de strijd aan te gaan in de KPN Grandprix wedstrijden. Wij houden u op de hoogte!

Topdivisie Bouwselect

Verslag door Kevin Hoekstra: “Voor de elfde KPN Cup wedstrijd reizen we af naar Amsterdam. Met temperaturen die overdag rond het vriespunt liggen en ’s nachts er ruim onder kunnen we zeggen dat de schaatskoorts is uitgebroken. Dit is ook zeker te merken tijdens de koers, want geen enkele groep heeft echt kans om weg te blijven omdat alles kort wordt gehouden. Over het algemeen zitten we er goed bij en zelfs als we een enkele keer een groep missen behouden we de rust en het overzicht en komt het allemaal weer goed. Marco van der Tuin komt tijdens de wedstrijd helaas hard ten val en ondanks een sterke poging rijdt het peloton gewoon te hard door. In de ongewone finale weten de jongens redelijk goed voorin te blijven in de chaos en heeft Mart Bruggink nog een goede aanval in de benen. Hij gaat als eerste de laatste ronde in, maar kan deze positie helaas niet vasthouden en wordt weer bijgehaald. De overige jongens hebben niet meer de controle in de benen om in de totaal uitgetrapte bochten nog een goede sprint te rijden en finishen allemaal buiten de top 10. Nu snel de kleding wassen en klaarmaken voor de Weissensee, maandag vertrekken de rijders richting Oostenrijk en.. op de valreep nog de eerste marathon op natuurijs in Nederland.”