06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Johan Knol melde daarover het volgende: “Afgelopen zaterdag stonden we met acht man aan de start, want de mannen van het Beloften team mochten ook meedoen in de topdivisie. Dus we gingen met alle vertrouwen de koers in.

De wedstrijd begon direct met snelle rondjes, dus dat beloofde een snelle wedstrijd te worden. Schaatsteam Bouwselect was goed actief, waardoor we met twee man in de kopgroep zaten: Mart Bruggink en Johan Knol. Helaas kon Mart het hoge tempo niet bijhouden (niet topfit) en moest hij de koers staken, dat was jammer.

Johan had wel een ronde voorsprong maar met een gebroken veer, dus dat was geen ideale situatie voor ons. Daarom probeerde Jouke Hoogeveen ook rond te komen en dat lukte. Helaas waren er nu wel meerdere mannen met twee rondjes voorsprong, waardoor het podium al uit zicht was.

Op naar de peloton sprint: Schaatsteam Bouwselect had een mooie trein opgezet met zeven man. Hierdoor kon Kevin Hoekstra de sprint winnen op een mooie 16e plek. De andere mannen finishten daarachter. Ook de Bouwpartners hebben een sterke wedstrijd gereden.

In de finale voor de vijfde plek konden Jouke en Johan niet meedoen helaas: Jouke werd 9e en Johan 11e. Op naar het snelle Thialf op zaterdag 12 januari a.s.”

Beloften Bouwpartners

Na het NK in Groningen stond Chiel Smit er in Tilburg alleen voor, want er werd een doorstroomwedstrijd verreden. Na het NK had Chiel er vertrouwen in om in Tilburg weer met de eersten te kunnen meedoen. Zoals gezegd moest hij het vandaag wel alleen doen, dus dit betekende opletten geblazen. In het begin waren er al wat groepjes die probeerden weg te rijden, maar hier zat nog geen groot gevaar bij. Wanneer er een groepje wegreed met kanshebbers was Chiel er alert bij. Het waren vaak grote groepen die probeerde weg te rijden zonder resultaat.

Halverwege de wedstrijd ging Chiel onderuit en schoof de kussens in. Gelukkig zat hij op dat moment voorin het peloton en kon hij redelijk snel weer opstaan. Het duurde 1,5 rondje voordat hij weer was aangesloten bij het peloton. Toen werd er gedacht dat de wedstrijd zou uitlopen op een massasprint. Op dat moment reden er vijf man weg en pakten ze vrij gemakkelijk een rondje. Chiel heeft nog geprobeerd om er naartoe te springen, tevergeefs helaas. Het peloton moest afsprinten op zes rondes voor het einde, waar Chiel 12e in totaal werd. Aldus onze verslaggever in koers: Chiel Smit.

Foto: Flitskabouter Fotografie