06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Selecteer een pagina

World Cup Kwalificatietoernooi

Jouke Hoogeveen kwam gisteren in actie op de 10 km en snelde in 25 ronden naar een tijd van 13.05.63. Dat leverde hem een 6e plaats op dus net geen plaatsing voor de World Cups, waar de top 5 van start gaat, maar wellicht dat deze reserveplaats nog wat oplevert.

Topdivisie

Verslaggever in koer is Johan Knol: “Afgelopen zaterdag was alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Het begon met wat stress voor Mart Bruggink, want hij had zijn schaatsen nog thuis liggen. Gelukkig was hij nog op tijd voor de start.

Daarna was het focus op de koers en knallen. Alleen dat knallen lukte nog niet echt helaas. We probeerden van voren te zitten en er waren een paar kansrijke kopgroepen. Wederom pech voor ons want Kevin viel al vroeg in de wedstrijd.

Het werd een zware wedstrijd op het ijs van De Vechtstebanen in Utrecht, die uitdraaide op een massasprint waarbij we niet mee deden om de podiumplaatsen. Marco van der Tuin kwam nog tot het beste resultaat op een 18e stek. Op naar het snelle ijs van Heerenveen”.

Beloften

“Om 17.45 uur mochten we weer los. Na in Amsterdam en Deventer met vier man sterk aan de start te staan, waren deze week Chiel en Harm afwezig. Rémon en Casper waren wel present en hadden er zin in. In het begin van de koers sprongen we beiden vaak mee in kopgroepen, echter deden we dit vaak (te) snel achter elkaar en wisselden we elkaar niet genoeg af. Gevolg was dat we beiden op het moment dat de beslissende kopgroep meter voor meter uitliep niet dusdanig fris zaten om de sprong te wagen.

De kopgroep van 6 man dubbelde het peloton met nog zo’n 25 ronden te gaan en zo leek het een sprint te worden voor plek 7 en verder. Net als vorige week dwongen we geen ideale uitgangspositie af voor de sprint. Casper finishte op plaats 9 en Rémon finishte op plaats 20.

Beiden hadden we niet onze beste dag en reden we na het begin van de koers constant achter de feiten aan. Een schoolvoorbeeld van hoe we niet moeten koersen. Daar waren coach Bertjan van der Veen en beide rijders het unaniem over eens. We leren ervan en zetten het daarna snel weer uit de kop om vol gas de volgende kans aan te grijpen. In Heerenveen sluiten wij de avond af en gaan omstreeks 22.00 uur van start, graag tot dan!” Aldus Casper de Gier.

Mass Start

Tot slot was er ook nog de finale van de Mass Start Competitie in Heerenveen. Namens Schaatsteam Bouwselect stonden Marco en Johan aan de start. Marco werd keurig 9e gevolgd door Johan die 11e werd.

Foto: Erik Homan