06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Selecteer een pagina

Bouwselect zorgt voor spectaculaire apotheose Trachitol Trophy in Groningen. Beleef deze dag nog één keer met ons mee door de ogen van ploegleider Piet Hijlkema:

Na de snelle wedstrijden in Breda, Utrecht en Hoorn was op de slotdag Kardinge in Groningen het strijdtoneel van de marathonschaatsers. Zowel in de Topdivisie als bij de Beloften hebben de schaatsers van Bouwselect en Bouwpartners zich voortreffelijk gemanifesteerd. Live, maar ook in de uitzending van Studio Sport hebben we kunnen zien hoe Jouke Hoogeveen een ongekende solo reed om na de eerste ronde voorsprong nog een ronde te pakken en zodoende voor de overwinning kon gaan. Met Kevin Hoekstra, Johan Knol en Mart Bruggink zat Jouke in een kopgroep van 20 man. De aanvalslust van Jouke werd ondersteund door Marco van der Tuin, Ronald Kruijer, Johan en Kevin. In een bijna 50 ronden durende ontsnappingspoging lukte het bijna om nog een rondje te pakken. Het publiek stond werkelijk op de banken. Een strijd met het hele team van Bouwselect in de frontlinie. De strijd van een man tegen een heel peloton. Wat een sport hebben we kunnen zien. Marathonschaatsen zoals het bedoeld is. Echter de belangen van de andere teams om het klassement te winnen bleken te groot. Jouke werd ingelopen door een viertal rijders (Sjoerd den Hertog, Frank Vreugdenhil, Simon Schouten en Remco Schouten). Iedereen ging er vanuit dat Jouke nu wel echt kapot was. Niets bleek minder waar. Jouke bleek nóg een adem te hebben en ging van kop af de eindsprint aan. Na een klein tikje van de latere winnaar Simon Schouten, kwam Jouke te vallen en reed nog naar een 7e plaats. Een 8e plek was er nog voor Mart Bruggink die een hele solide vierdaagse reed. In het klassement werd Kevin prachtig 8e en Mart 11e. Een sterk optreden van het gehele Schaatsteam Bouwselect!

Winst Casper de Gier in twee klassementen, derde stek Rémon Vos

De mannen in de Beloften competitie hebben zeer sterk gereden op de vierde dag in Groningen. Als team werden de topklasseringen van Casper (leider in algemeen- en sprint klassement) met verve verdedigd. In de 120 ronden tellende wedstrijd waren het Harm Visser en Chiel Smit vooral die de koers konden controleren, terwijl Rémon en Casper zich konden mengen in de ontsnappingen. Een ronde voorsprong werd er dan ook gepakt met Casper en Rémon met daarbij vrijwel alle toprijders. Opvallend hierbij was dat de Chinees Hanyang  Shen uit het team van Bob de Jong ook mee reed in de kopgroep. Na vier achtereenvolgende schaatsmarathons lijken de Aziaten het spelletje steeds beter door te krijgen. Nadat het peloton was afgesprint werd er in de finale door de elf man de laatste tien ronden gereden. Met slim ploegenspel en rekenwerk met punten van Rémon en Casper (en de ploegleiding langs de kant) ontbrandde de strijd zich in de laatste vijf ronden pas echt. Casper werd heel keurig 8e, terwijl Rémon zich bemoeide met het podium in deze loodzware finale. De Chinees Hanyang Shen won de wedstrijd, terwijl Rémon zeer verdienstelijk naar de 3e plek sprintte. Na vier dagen kon de balans op worden gemaakt. Casper wint zowel hetk het algemeen klassement als ook het sprintpak: een prachtig resultaat voor het hele Schaatsteam Bouwpartners.

Podiumfoto: Bert van Ittersum