06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Na een weekend geen marathon en het succes in de Trachitol Trophy de volgende ervaring voor Casper de Gier:

 “Het was zover, de eerste doorstroomwedstrijd van dit schaatsseizoen, voor Rémon Vos en mij de eerste test tussen de echte mannen.

Uiteraard trainen we heel het jaar al met ‘the A-team’ mee van Bouwselect, maar een wedstrijd over 125 rondjes is wel andere koek. De wedstrijd begon tam, na het zien van het slagveld tijdens de vrouwenkoers was dit tegen onze verwachting in. Ongeveer halverwege ging de eerste groep rond, helaas de slag gemist. Magistrale Marco zat er wel bij, sterk! Relatief snel volgde er weer een aanval waarbij – op een paar man na – de oude kopgroep een poging waagde om ook een tweede ronde te pakken. Zelf kon ik met een last-minute jump aansluiten en hadden we snel 200 meter te pakken. Op dat moment viel er een gat voor mij, waarna ik met drie anderen tussen de kopgroep en het peloton in bleef hangen, uiteindelijk resulteerde dit voor mij in een 19e plek. Klassementspunten dus een prima debuut. Rémon reed een sterke pelotonsprint en werd 25ste. Een prima wedstrijd voor Schaatsteam Bouwpartners. Ons grote voorbeeld Marco van der Tuin ging 2 keer (!) rond en reed uiteindelijk naar een sterke 8e plek. Chapeau!

Volgende week koersen we weer samen bij de beloften. Dan gaan Chiel, Rémon en ik weer glijden bij de beloften in Den Haag.”