06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Schaatsteam Bouwselect reset na waanzinnig Weissensee-succes, nu op naar resultaat in Zweden.

Een terugblik door ploegleider Piet Hijlkema:

De tien dagen durende natuurijsperiode begon op Nederlands natuurijs in Haaksbergen. Met een sterk optreden van Johan Knol, Kevin Hoekstra, Chiel Smit, Rémon Vos en Casper de Gier van Schaatsteam Bouwselect/Bouwpartners werd de toon gezet voor de week die zou volgen. In een enerverende strijd met de mannen van A-ware bemachtigde Casper een derde stek, net voor Johan en Kevin.

Op de Weissensee was het Bouwselect die de Nederlandse titel op natuurijs voor zich opeiste. Mart Bruggink was volgens de commentator van de NOS de slimste rijder van de kopgroep. Na sterk ploegenspel gedurende de hele race sprintte Mart naar het rood-wit-blauw. Wat een geweldige opsteker betekende en een boost voor het hele team, sponsoren en begeleiding!

Zeer solide werd er geschaatst in de twee andere wedstrijden op de Weissensee. In vrijwel iedere kopgroep waren de mannen van het oranje/bruin/wit (Bouwselect of Bouwpartners) vertegenwoordigd.

In de Alternatieve Elfstedentocht waren alle mannen van Bouwselect en Bouwpartners zeer actief van begin tot eind. Rémon Vos die heel prima terug te vinden is in de uitslagen was iets eerder afgereisd naar Nederland vanwege een tentamen. Chiel Smit zat meerdere malen in de kopgroep, evenals Ronald Kruijer. Casper de Gier reed zeer alert mee van voren, maar moest net voor half koers de kant opzoeken met een pijnlijke heup na een fikse valpartij. Nadat Kevin Hoekstra en Ronald Kruijer het nodige knechten werk hadden opgeknapt moesten ook zij de kant opzoeken na een val of een schaats zo krom als een hoepel. Met vier man van ons in de voorste gelederen gooide menig kopman de knuppel in het hoenderhok. Johan Knol, als adjudant fungerend, reed een sterk slot van de 200 km. Marco van der Tuin, de duurman bij uitstek, kreeg een schaats tegen zijn knie en na een val moest hij de kopgroep helaas laten gaan. Jouke Hoogeveen, alias ‘de lange adem’ nestelde zich, net als kersvers Nederlands kampioen Mart Bruggink, in de kopgroep van 17 man. Het Bouwselect-duo weerde zich kranig, maar kreeg uiteindelijk niet voldoende ruimte. In de sprint om de winst ging Mart helaas onderuit. Jouke werd knap 5e.

Na al dit natuurijsgeweld strijkt het peloton neer in Enschede (9 februari a.s.) en Dronten (16 februari a.s.), waarna koers wordt gezet naar het bitterkoude Noord-Zweden: Lulea. Hier zullen nog drie Grandprix wedstrijden worden verreden in de voorjaarsvakantie van 21 t/m 24 februari a.s.

Met grote dank aan al onze sponsoren, begeleiding en fans:

Bouwselect BV

Bouwpartners

Adviesburo Van der Plas b.v.

AGU

Best Western Plus Hotel Restaurant Aduard

Egberts Fietsen

Zechsal

Martini Reclamemakers BV

Straalbedrijf Westerhof

Arts & Dier

Slager Event + Brand Support

Borduurstudio Hoekstra

Bedankt voor sportvoeding: Lindenholz Rouveen

Bedankt voor het vervoer, mogelijk gemaakt door:

Klaas Mulder Verhuur BV

Autobedrijf Wemmenhove

Dank aan Popko Schuitema en Hennie die de overheerlijkste maaltijden bereid hebben. Hierbij gebruikmakend van dezelfde ingrediënten die ook worden gebruikt door Best Western Plus Hotel Restaurant Aduard. De verzorging op het ijs met Appie Vos, Jochem Bouma, Gerrit van Sinderen en Robert Prins was prima. Het onderkomen bij Knaller boven de Spar was wederom een succes. En Prins praktijk voor manuele therapie heeft er voor gezorgd dat de sportlichamen optimaal konden functioneren, top! Bouke Dooper, man in de keuken bij het ontbijt en lunch, heeft ons enorm goed bijgestaan.

Met een positief gevoel gaan we op naar de laatste vier weken van dit schaatsseizoen!

Erik Homan dank voor de prachtige foto’s.