06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Selecteer een pagina

Ronald Kruijer

Ronald Kruijer


Beennummer: 54


Landelijk rijder sinds: 2013


Ronald Kruijer

Mijn naam is Ronald Kruijer, ben 30 jaar oud en woonachtig in Donkerbroek. Hiervoor woonde ik in Heerenveen waar ik nog altijd werk en schaats. Ik ben opgegroeid in Heiligerlee waar ik tot mijn 20e woonde en waar het schaatsen mij met de figuurlijke paplepel is ingegoten. Mijn ouders en zus zaten op schaatsen en ik kon daarom niet achterblijven. Tot mijn 18e levensjaar was ik voornamelijk actief op de langebaan waarna de overstap naar de marathon een logische stap was. Twee seizoenen in de B-divisie bleken voor mij genoeg voor één overwinning en meerdere podiumplaatsen.

De overstap naar de A-rijders werd gemaakt in het seizoen 2010/2011. Van 2011 tot 2013 reed ik tot nu toe mijn succesvolste resultaten bijeen op het hoogste niveau. Mijn twee top-10 plaatsen op het NK-Marathon, de 7e plaats in de Holland Venetiëtocht, een 6e plaats in de Honderd van Eernewoude, de 18e plaats in de Alternatieve Elfstedentocht en vele top-10 plaatsen tijdens kunstijswedstrijden kleuren deze periode. De overstap naar de topformatie van Primagaz/Telstar werd gemaakt met hoge verwachtingen. Een teleurstellend seizoen bracht mij in 2014 terug bij de formatie van Selecteq.

Na een fietsongeluk dat jaar moest ik eigenlijk weer vanaf nul beginnen. Na twee stabiele en succesvolle seizoen Man&Mach reed ik een jaar bij De Haan/Westerhof waar ik zowel op kunstijs als natuurijs ereplaatsen wist te behalen. Na het stoppen van deze hoofdsponsor lag een terugkeer bij het inmiddels Bouwselect hetende team voor de hand. Na een goede zomer waarin ik onder meer de wielermeerdaagse Noorderveld-Westerkwartier heb gewonnen kon ik deze lijn niet doorzetten in schaatsseizoen 2018/2019. Dit seizoen wil ik de piek dan ook niet in de zomer leggen maar tijdens de schaatsmarathons!