06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Ronald Haasjes

Ronald Haasjes


Beennummer: 34


Landelijk rijder sinds: 2019


Ronald Haasjes

Mijn naam is Ronald Haasjes, ben 22 jaar oud en kom uit het mooie Staphorst. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als werkvoorbereider/planner bij Russcher Kraanverhuur. Oorspronkelijk kom ik uit het skeeleren, maar 5 jaar geleden heb ik ook de overstap naar het schaatsen gemaakt.

Komend seizoen wordt m’n eerste seizoen bij de topdivisie en tevens het eerste seizoen in de kleuren van Bouwselect. Afgelopen seizoen ging het schaatsen, met een overwinning op kunstijs en een 4e plek op het ONK op de Weissensee, veel beter dan verwacht. Hierdoor werd het na 4 jaar bij de Beloften wel tijd voor een stapje hoger op. Ik ben erg blij dat ze me in deze ploeg de kans geven om mezelf door te ontwikkelen. Komend seizoen zal vooral een seizoen zijn om veel te leren en hierbij kan ik super gebruik maken van de ervaring in deze ploeg. Ik ga zonder al te veel verwachtingen de winter in en hoop vooral dat ik wat voor de ploeg kan betekenen.

Uiteindelijk draait schaatsen bij mij maar om één ding en dat is natuurijs. Daarom vind ik de wedstrijden op de Weissensee en in Zweden het mooist. Elke winter hoop ik weer op flink wat vorst, zodat we ook hier in Nederland onze kilometers op natuurijs kunnen maken. Het mooie aan natuurijs is dat er veel meer bij komt kijken dan schaatsen alleen. Het is strijden tegen de elementen, dat noem ik ook wel ‘bar beuken’ en dat is het mooiste wat er is! Uiteindelijk is het grootste doel natuurlijk om de Elfstedentocht te winnen. Zolang deze niet komt, droom ik er van om de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee ooit te winnen. Met dromen alleen kom je niet ver, dus zullen hier eerst nog veel uren voor getraind moeten worden 🙂

Het bevalt me erg goed bij dit team. De sfeer zit er goed in en voel me er helemaal thuis. Het is soms erg aanpoten op de trainingen, maar daar maken we elkaar alleen maar beter mee. Zelf vind ik plezier in de sport het allerbelangrijkst en als dat er is dan komen de resultaten vanzelf. Ik kijk erg uit naar het seizoen en hoop dat we als team mooie resultaten kunnen behalen!