Remon Vos

Rémon Vos


Beennummer: 17


Landelijk rijder sinds: 2015


Mijn naam is Rémon Vos, ik ben 22 jaar oud, en woon in Staphorst. Dit wordt mijn derde seizoen voor Team Bouwselect/Bouwpartners.

Toen ik 6 jaar oud was ben ik begonnen met het skeeleren op de skeelerbaan in Staphorst. Dit ging steeds beter en in 2011 werd ik voor het eerst geselecteerd om mee te gaan naar het EK in Italië. Vanaf dat moment is het hard gegaan. Fan van het schaatsen op natuurijs in Giethoorn was ik al snel, maar het echte schaatsen begon ik pas leuk te vinden toen ik 14 was. De schaatsen werden gekocht en ik begon met één keer in de week in Thialf te rijden. Al snel was ik verkocht aan het marathon schaatsen, het racen tegen elkaar en de langere afstanden maken voor mij de sport zo mooi. Na een aantal jaar baanmarathon’s in Thialf te hebben verreden, kwam voor mij het aanbod om de stap te maken naar de beloftencompetitie, het echte werk begon.

Het debuutseizoen was wisselend, goede wedstrijden wisselden zich af met lastigere wedstrijden, maar de ambitie was er om me te ontwikkelen tot een goede schaatser. Nu, 3 seizoenen, 3 overwinningen en meerdere podiumplekken verder ga ik op voor mijn vierde seizoen in de Beloftencategorie. Mijn sportieve doelen voor aankomend seizoen zijn: Strijden voor het algemeen klassement met een aanvallende rijdstijl en daarmee iedere wedstrijd voor de winst te kunnen rijden. Daarnaast hoop ik mij als schaatser dusdanig te ontwikkelen om zo volgend jaar de stap te kunnen maken richting de A-divisie. Ik hoop er samen met het hele Schaatsteam Bouwselect een sportief en succesvol seizoen van te maken.