06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Rémon Vos

Beennummer: 17


Landelijk rijder sinds: 2015


Rémon Vos

 Mijn naam is Rémon Vos, ik ben 23 jaar oud, en woon in Staphorst. Dit wordt mijn vierde seizoen voor Team Bouwselect/Bouwpartners.

Toen ik 6 jaar oud was ben ik begonnen met het skeeleren op de skeelerbaan in Staphorst. Dit ging steeds beter en in 2011 werd ik voor het eerst geselecteerd om mee te gaan naar het EK in Italië. Vanaf dat moment is het hard gegaan. Fan van het schaatsen op natuurijs in Giethoorn was ik al snel, maar het echte schaatsen begon ik pas leuk te vinden toen ik 14 was. De schaatsen werden gekocht en ik begon met één keer in de week in Thialf te rijden. Al snel was ik verkocht aan het marathon schaatsen, het racen tegen elkaar en de langere afstanden maken voor mij de sport zo mooi. Na een aantal jaar baanmarathon’s in Thialf te hebben verreden, kwam voor mij het aanbod om de stap te maken naar de beloftecompetitie, het echte werk begon.

Het debuutseizoen was wisselend, goede wedstrijden wisselden zich af met lastigere wedstrijden, maar de ambitie was er om me te ontwikkelen tot een goede schaatser. Op het moment van schrijven heb ik promotie gemaakt naar de Topdivisie en kan ik het doel van afgelopen winter afronden en zeggen dat ik deze behaald heb. Met de Nederlandse Titel bij de Neo-senioren categorie, meerdere overwinningen voor de marathon Cup, een 3e plaats in het algemeen klassement en een 2e plaats in de Trachitol Trophy is afgelopen jaar een sportief succesvol seizoen geweest. Komend seizoen zal het debuutseizoen worden in de Topdivisie. Een mooie stap in mijn persoonlijke ontwikkeling en hoop de stijgende lijn door te zetten in de zomer om aankomende winter een belangrijke pion te worden in het team en samen met de ploeg tot schitterende resultaten te komen.