06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Selecteer een pagina

Marco van der Tuin

Marco van der Tuin 


Beennummer: 68


Landelijk rijder sinds: 2013


Mijn naam is Marco van der Tuin en ik woon samen met mijn vriendin in het centrum van Groningen. 23 jaar geleden ben ik geboren in Friesland en opgegroeid in het dorpje Ryptsjerk. Met een goede winter was en ben ik nog altijd te vinden op de Ryptsjerksterpolder. Hier is de basis gelegd voor een mooie carrière als marathonschaatser. Ik ben destijds naar Groningen verhuisd om Sportkunde te gaan studeren aan het instituut voor sportstudies van de Hanzehogeschool. Sportkunde studeren en topsporter zijn is een mooie combinatie die elkaar goed aanvullen. Hier haal ik dan ook veel plezier en energie uit.

 

Twee seizoenen heb ik in de topdivisie mogen rijden voor Schaatsteam Man&Mach. Nu voor het derde jaar mag ik onderdeel uitmaken van dit goede team waarin wij elkaar uitdagen en beter maken. Dit jaar schaatsen we weliswaar met een aantal nieuwe rijders en onder een nieuwe naam als Schaatsteam Bouwselect. Veelbelovend als je het mij vraagt en ik heb veel zin om er dit jaar weer met ons allen voor te gaan.

 

Terugkijkend op de afgelopen jaren, heb ik goed kunnen ervaren wat het inhoudt om in een topdivisie schaatsteam te rijden op het hoogste niveau. Ieder jaar merk ik dat ik beter en sneller word dankzij de trainingen en ervaring. De ervaring van de afgelopen twee jaar neem ik uiteraad mee naar het komende seizoen. Zo merk ik dat de marathons op kunstijs steeds beter gaan en dat mijn kwaliteiten het beste benut kunnen worden bij natuurijswedstrijden. Zo reed ik al drie keer de Alternatieve Elfstedentocht uit met een beste klassering als 23e.

 

Voor het komende seizoen zijn de schaatsen weer scherp geslepen en zijn wij als Schaatsteam Bouwselect klaar om weer te strijden op het ijs. Na een zomerperiode vol goede trainingen en veel plezier is het weer tijd om onze krachten te meten op het (natuur)ijs.

 

Mijn sportieve doelen voor dit seizoen zijn: met schaatsteam Bouwselect strijden voor de overwinningen, door als team tactisch de wedstrijden te rijden. Als man van de lange adem zal ik mij graag willen laten zien in een kopgroep die één of meerdere rondes pakt. En anders door mijn teamgenoten te helpen naar de eindsprint. En wie weet kan ik dit seizoen een uitschieter richting de top 10 maken.

 

Verder hoop ik een sportief en gezellig seizoen te beleven met de rijders, begeleiders en supporters van schaatsteam Bouwselect.