06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Selecteer een pagina

Kevin Hoekstra

Kevin Hoekstra


Beennummer: 98


Landelijk rijder sinds: 2015


Kevin Hoekstra

Ik ben Kevin Hoekstra, 28 jaar oud en ik woon in Bovensmilde. Toen ik vier jaar oud was bond mijn opa m’n houtjes onder en kon ik voor ’t huis op de vaart schaatsen. Het echte schaatsvirus had ik toen nog niet te pakken, want ik besloot eerst samen met mijn schoolvriendjes te gaan voetballen. Ik was wel altijd op het natuurijs te vinden, maar ben pas als b-pupil bij een vereniging gaan schaatsen. Tot mijn achttiende heb ik langebaan geschaatst, voornamelijk bij de Drentse selectie, waar ik na een tegenvallend seizoen helemaal ben gestopt met schaatsen.

Na een paar jaar (en een natuurijsperiode) begon het toch weer te kriebelen. In 2012 ben ik weer regiomarathons gaan rijden en merkte dat ik er heel veel plezier aan beleefde. Na twee seizoenen regiomarathons heeft de trainer van de marathonselectie mij overgehaald om landelijk te gaan rijden bij de Beloften.

Na twee jaar in de Eerste Divisie kon ik doorstromen naar de Topdivisie en ben ik ondertussen bezig met mijn derde jaar. Ondanks dat dat heel goed gaat vind ik plezier in de sport het allerbelangrijkste en een doel op zich.