06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Selecteer een pagina

Jouke Hoogeveen

Jouke Hoogeveen


Beennummer: 62


Landelijk rijder sinds: 2006


Jouke Hoogeveen

Ik heb me de afgelopen tien jaar ontwikkeld als een schaatser die op meerdere terreinen uit de voeten kan. Ik ben na mijn 20e pas begonnen met schaatsen omdat ik gegrepen was door de magie van het marathon schaatser. Dat wilde ik ook! Al snel won ik bij de A’s wedstrijden op natuurlijs. Eerst in Zweden en later ook op de Weissensee. In kunstijswedstrijden hou ik ervan om aanvallend te rijden. Ik ben geen sprinter dus moet het van mijn demarrages hebben. De kans dat het lukt is klein maar altijd aanwezig. Dat maakt dat zowel ikzelf als het publiek vaak een mooie avond heeft.

De laatste jaren ben ik steeds enthousiaster geworden over de langebaan. Het is gebleken dat ik erg lang vlakke rondjes kan rijden. Verzuring treedt bij mij niet snel op. Dit maakt mij bij uitstek geschikt voor de 10 kilometer. Op grote nationale wedstrijden eindig ik vaak net naast het podium, maar mijn tijden zijn sterk genoeg om regelmatig een world cup te mogen rijden. Ik vind het een verrijking van mijn schaatsleven om in banen in andere landen het ijs uit de baan te rammen en voor Nederland met eremetaal thuis te komen.

Dit jaar heb ik meerdere doelen. Ik wil betekenisvol zijn op kunstijs. Een goede helpende ploeggenoot zijn wanneer iemand van de ploeg kan winnen. Ik vind het belangrijk dat het publiek aantrekkelijke wedstrijden krijgt voorgeschoteld. Dus wanneer ik kan zorgen voor spektakel zal ik dat zeker doen! Dit geldt eigenlijk ook voor het natuurijs. Vooral de 200 km wil ik erg graag winnen. Het lijkt alsof ik in de loop der jaren bijna alle plekken van de top 10 op de 200 km een keer heb bezet behalve de mooiste, de eerste plek. Ik heb keihard getraind om die droom samen met team Bouwselect na te jagen.