Johan Knol

 Johan Knol


Beennummer: 22


Landelijk rijder sinds: 2011


Mijn naam is Johan Knol en ik ben 27 jaar. In de winter van 1997, die van de laatste Elfstedentocht heeft het schaatsvirus bij mij toegeslagen. Ik was met of zonder stoel en vier dubbele ijzers aan de slag op natuurijs. Daarna werd ik al snel lid van YVG en volgde een kort avontuur op de langebaan. Maar de marathon was meer mijn ding.

In het seizoen 2011/2012 begon ik in de eerste divisie. Daarna zijn we als ploeg gepromoveerd naar de topdivisie. Twee mooie jaren volgden en met name het seizoen 2012/13 was een groot succes, door het witte pak te winnen. Hoogtepunt was de cupwedstrijd in Assen, waar ik in de finale zicht had op de overwinning, maar wat uiteindelijk resulteerde in een 5e klassering.

Ik ga inmiddels mijn zevende jaar als marathonschaatser in ik hoop met deze ervaring het team beter te maken en te versterken in de wedstrijden.

Mijn doel voor komend seizoen is het behalen van goede klasseringen, zowel voor het team als voor mezelf, en dan natuurlijk als ultieme doel een overwinning.

Afgelopen zomer heb ik de basis gelegd voor een goed schaatseizoen door twee overwiningen te behalen op de racefiets. Daardoor met een goed gevoel en veel zin het schaatsseizoen in. Ik hoop dat als je komt kijken je Schaatsteam Bouwselect veel voorin zal zien.

Veel plezier voor alle fans 🙂