Harm Visser

Harm visser


Beennummer: 64


Landelijk rijder sinds: 2016


Harm Visser

Ik ben Harm Visser, ik ben 18 jaar oud en woonachtig in de Westereen. Op mijn 6e ben ik begonnen met inlineskaten, vanaf mijn 9e kwam schaatsen erbij. Destijds nog op de oude baan in Leeuwarden.

Rond mijn 11e ben ik begonnen bij de organisatie Iskate. Hier heb ik 6 jaar geschaatst, tot ik op mijn 17e naar het gewest Fryslân ben gegaan (RTC Noord) in combinatie met het marathon schaatsen bij Bouwpartners. Dit word mijn 2e jaar dat ik deze combinatie maak, dit jaar als laatste jaar junior. Afgelopen winter heb ik veel mooie sportmomenten mogen meemaken, zoals de clean sweap met Casper en Remon in Leeuwarden en een hele mooi zege op het NK marathon bij de junioren. Na een korte rustperiode, begon al snel het skeeleren. Ik heb een erg goede zomer gehad waarbij ik als eerste jaar senioren een medaille heb gepakt op de afvalkoers op de baan, daarna heb ik de focus gelegd op het belangrijke schaatsseizoen.

Dit jaar word het doel om op marathon gebied het NK beloftes te winnen, naast de marathons zal ik dit jaar ook erg actief zijn op de lange baan. Hierbij zijn de doelen om het WK junioren te schaatsen en op het NK allround podium te halen. Ik heb erg veel zin in het komende seizoen en kijk erg uit om het uiterste met het team eruit te halen!