06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Selecteer een pagina

Zoals we het seizoen in Amsterdam begonnen – op volle oorlogssterkte met vier gretige gasten – sloten we het seizoen ook af in de Elfstedenhal te Leeuwarden. Chiel Smit, Rémon Vos en Casper de Gier waren allen fit en ook Harm Visser was na zijn langebaanseizoen weer uitgerust en gretig om zich in het mooie marathonspelletje te mengen met zijn ploegmaten.

Waar Harm in het begin van de wedstrijd samen met twee medevluchters en met behulp van koerskapitein Chiel – die zich af liet zakken om Harm op te halen – een rondje voorsprong pakte, ging vervolgens Rémon op pad met in een omvangrijke groep van 13 man. Casper besloot te wachten tot de groep al een redelijke voorsprong had gepakt en na oogcontact met Bertjan maakte hij de solo sprong naar de groep van Rémon. Klassementsleider Leander van der Geest volgde en sloot een rondje later als laatste aan bij de kopgroep die op dat moment 15-man groot was. Wederom was het een attente Chiel die ons direct na aansluiten bij het peloton naar voren loodste. Situatie in koers: 18 man met één ronde voorsprong, waarvan drie Bouwpartners.

Ondanks dat er een omvangrijke groep een rondje voorsprong had gepakt leek niemand zich over te geven aan de situatie in de koers. De opzwepende muziek en goede sfeer in de hal stimuleerde het beloftepeloton om aanval na aanval te blijven plaatsen. Zo was er in de laatste 25 ronden een groepje van vijf man – zonder Bouwpartners (!) – die elkaar hadden gevonden en een goede 100 meter voorsprong pakten op het peloton. Wederom was het koerskapitein Chiel die de situatie rechtzette en vervolgens Harm, Rémon en Casper voorin het peloton had afgezet voor de pelotonsprint. Na onderling contact zou Harm zich sparen voor de sprint. Hij sloop mee met vier andere mannen en pakte een kleine voorsprong op de andere rijders die na het afsprinten nog in koers waren. Rémon aarzelde geen moment en zette solo de aanval in om de oversteek te maken, waarna Casper een rondje later ook wegsprong vanuit de groep en samen met Rémon naar voren reed. Drie man voorin de koers en Rémon gaf gelijk weer gas en dwong de rest om de achtervolging in te zetten. Met de handen op de knieën was het man tegen man, iedereen zat kapot na een harde koers. Rémon werd teruggepakt en Casper zette de aanvalslust van Team Bouwpartners voort en reed met 8 ronden te gaan weg vanuit de weer-samengekomen groep. Met de filosofie dat Harm met relatief frisse en rappe beentjes klaar was voor de sprint en Rémon altijd nog een sterke vervolgaanval kon plaatsen – wat hem dit seizoen al twee keer een overwinning heeft opgeleverd! – was de situatie ideaal om een aanval te plaatsen. De knop ging direct om en de barre beukmodus werd geactiveerd: vol gas harken naar de finish! Rémon besloot met 5 ronden te gaan op een geschikt moment solo weg te springen vanuit de achtervolgende groep en ging ook vol gas! Casper voorin koers, Rémon in de achtervolging en Harm als back-up die in een zetel naar voren werd gereden voor de sprint. De situatie perfect onder controle voor Team Bouwpartners. En zo was het aftellen… Rondebord op 4… 3… 2… 1… een CLEAN SWEEP! Casper en Rémon konden het gehele rechte stuk genieten van de voorsprong en het publiek opzwepen waarna Harm het feestje compleet maakte door ook de derde podiumstek te veroveren met een machtige sprint. En eerlijk is eerlijk: zonder koerskapitein Chiel was dit allemaal niet mogelijk geweest. Als iemand het verdiend om op de hoogste podiumtrede te staan is het Chiel, die was zo allemachtig sterk!

Na de uitslag werden de klassementspunten opgeteld. Leander van der Geest won het *algemeen klassement* met 248,2 punten, gevolg door Casper met 234,2 punten, gevolgd door Ruud Slagter (173,2 punten) en Rémon die op een haar na vierde werd met 170,2 punten. Harm werd – met slechts 5 gereden cupwedstrijden – uiteindelijk nog achtste in het klassement.

Het *jongerenklassement* werd gewonnen door Casper, gevolgd door Ruud en Rémon die gedurende de laatste wedstrijden een flinke inhaalslag heeft gemaakt en ook nog een mooie beker mee naar Staphorst mocht nemen.

En last but not least wint Schaatsteam Bouwpartners het *ploegenklassement*. Het team van ZiuZ werd tweede,  gevolgd door de ploeg van Bauerfeind. De verdiende schaal heeft inmiddels een mooie plek gevonden in de prijzenkast van Chiel in het Drentse Zuidwolde.

Als team hebben we een enorm goed seizoen gedraaid met voor Rémon, Harm en Casper meerdere dag- en/of klassementsoverwinningen in de KPN Marathoncup, op het NK junioren en tijdens de Trachitol Trophy (meerdaagse). Overwinningen die mogelijk waren dankzij goed ploegenspel (met daarin een al vaker genoemde, maar zeer belangrijke rol voor Chiel), training en coaching van ploegleiders Piet Hijlkema en Bertjan van der Veen, fysiotherapeut Robert Prins en alle steun en support van alle sponsoren en suppliers:

Bouwselect BV

Bouwpartners

Adviesburo Van der Plas b.v.

AGU

Best Western Plus Hotel Restaurant Aduard

Egberts Fietsen

Zechsal

Martini Reclamemakers BV

Straalbedrijf Westerhof

Arts & Dier

Slager Event + Brand Support

Lindenholz Rouveen

Klaas Mulder Verhuur BV

Autobedrijf Wemmenhove

Borduurstudio Hoekstra

en alle trouwe supporters en fans! Namens de gehele ploeg: BEDANKT! Aldus Casper de Gier.