06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Selecteer een pagina

TECHENDORF   Een fantastische ontknoping in de finale van het Open NK op de Weissensee. Mart Bruggink wint het Rood Wit Blauw namens Schaatsteam Bouwselect. Een geweldige teamprestatie!

Na afgelopen donderdag staan we op scherp en we zitten steeds met iemand van ons in de kopgroep. Vanaf het begin is het een harde koers en bij de start is het met -15 dus ook wel koud. Er staat bijna geen wind en er wordt hard doorgereden, waarbij we goed mee schuiven naar voren. Dan ontstaat er na 90 km een kopgroep met dertien man, waaronder Marco van der Tuin en Mart Bruggink. Jouke Hoogeveen heeft hierin ook een belangrijke rol. Casper de Gier van Schaatsteam Bouwpartners schuift heel goed en gemakkelijk mee. Ronald Kruijer zien we in de frontlinie en Johan Knol zien we aan het begin van de koers mee in een kopgroep. Kevin Hoekstra zien we ook sterk doorrijden en niet te vergeten onze beloften rijders Chiel Smit en Rémon Vos.

Nog vijf ronden en de kopgroep heeft ruim een minuut voorsprong en de volgende ronde is het peloton in twee stukken gehakt. Marco zien we kopwerk doen en met nog twee ronden te gaan is het een waar slagveld. Vervolgens zijn er 27 man op kop van de koers. Dan gaat de bel en diep in de finale zijn er twee concurrenten weg.  Er komt een demarrage en Mart springt mee. Jouke laat nog een gaatje vallen en het is héél erg spannend. Mart kan ontzettend hard en lang rechtdoor rijden, aldus ploegleider Piet Hijlkema. Mart knalt door naar het ontsnapte tweetal, langs de verzorgingsstraat met Bertjan van der Veen en geeft alles met de finish in zicht. Ja hoor daar is het rood wit blauw voor Mart!! Wauw wat een prestatie. Hoofdsponsor Sipke Meindertsma is euforisch “hier door je het voor, was echt bizar en heel mooi” en onze fysiotherapeut van Prins Praktijk springt letterlijk een gat in de lucht. Het is feest! In één woord GEWELDIG.

Een dag na de wedstrijd kijken we terug met Nederlands Kampioen Mart Bruggink op een wedstrijd waarin we initiatief namen:  “Het hoogste doel bereikt, een wedstrijd winnen en gewoon blij, dat is wat er door me heen ging. We hebben een mooie wedstrijd uitgekozen, wat mij betreft de mooiste die tot nu toe, dit seizoen, gereden is. Het natuurijs steekt er echt bovenuit. In de finale wilde ik zelf gaan: Als ik nu op 1,5 km ga, dan krijg ik het nog dicht. Volle bak, goed rechtdoor, technisch blijven rijden, niet meer omkijken en erop en erover. Een echte ploegprestatie!”

Morgen staan we om 13.00 uur weer aan de start voor de 2e KPN Grandprix wedstrijd over 60 km. Graag tot dan!

Foto: Erik Homan

Verslag: Harriette Keuning