06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Topdivisie Bouwselect

Ronald Kruijer: Zaterdag was alweer de vierde wedstrijd van het seizoen in Heerenveen. Op het ijs van Thialf verwachtte iedereen een snelle wedstrijd. Dit zorgde er misschien wel voor dat er wat afwachtend gestart werd. Na wat speldenprikken in het begin van de koers ontstaan er diverse kansrijke kopgroepen. We doen goed mee in de koers en wisselen elkaar goed af in de kopgroepen. Geen van de groepen krijgt ruimte waardoor de wedstrijd lang gesloten blijft.

Tot ongeveer half koers de wedstrijd compleet ontploft. Drie rijders gaan op avontuur waarna de wedstrijd niet meer stil valt. Mats Stoltenborg, Jorrit Bergsma en Marcel van Ham rijden lange tijd vooruit waarna zij uiteindelijk een ronde voorsprong weten te pakken. De drie rijden vervolgens meteen door waarna het peloton in drie stukken breekt. Namens Bouwselect weet Jouke zich het beste stand te houden en kiest daarna meteen de aanval. Ook Johan weet zich in het voorste deel te handhaven. Mart, Kevin, Marco en Ronald komen achter de breuk te zitten waardoor ze in een groep op achterstand komen. Jouke is inmiddels uit het sterk uitgedunde peloton weggereden en krijgt steun van zijn op achterstand geraakte ploeggenoten om voor het peloton te blijven. Hierdoor kan Jouke naar de vierde plaats rijden. Het hoogst haalbare nadat de drie rijders rond waren. Johan Knol mengt zich in de pelotonsprint en wordt uiteindelijk 13e. Volgende week zaterdag rijden we in Haarlem de vijfde wedstrijd om de KPN Marathon Cup.

Beloften Bouwpartners

Remón Vos: Het was een snelle wedstrijd met veel aanvallen. Bouwpartners was goed van voren vertegenwoordigd en in elke gevaarlijke kopgroep vertegenwoordigd; een groot verschil met vorige week in Utrecht. De aanvallen werden goed afgewisseld door Harm, Casper en ik: soms alleen, met z’n tweeën of drieën in de kopgroep. Halverwege koers ontstond er een groep van vier met mijzelf vertegenwoordigd wat uiteindelijk een groep van zeven is geworden die een ronde voorsprong hebben genomen op het peloton. Casper en Harm werkten goed samen in de front van het peloton om counteraanvallen te pareren en het tempo uit het peloton te halen. Vervolgens heb ik in de finale het wiel gekozen van Leander van der Geest en gegokt op de eindsprint. Op 500 meter voor de streep ben ik de sprint aangegaan en op kop de laatste bocht in. Door een foutje verloor ik hier snelheid wat de overwinning heeft gekost. Toch tevreden met een 3e plaats. Harm is in de laatste paar ronden voor de pelotonsprint nog ontsnapt uit het peloton en op een nette 8e plaats gefinisht. Casper won vervolgens de pelotonsprint met een goede sprint en werd hiermee 11e.

Foto: Erik Homan