06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Casper de Gier 3e na sterk teamoptreden en Ronald Kruijer 9e in massasprint. Verslaggevers in koers zijn Marco van der Tuin (Topdivisie) en Rémon Vos (Beloften):

Topdivisie Bouwselect

Na de strijd in de kaas stad van vorige week, waar het geheel een waar spektakel opleverde tot diep in de finale reizen we vandaag af naar Den Haag. Het A-team start nogmaals zonder de Lange Adem die niet wedstrijd fit is en ons thuis op de bank zal aanmoedigen.

Om klokslag 20.30 wordt er gefloten, maar het duurt enige tijd voor de rijders zich naar de startlijn begeven. Het is koud en er staat een stevige wind op de baan. Normaliter staat de half open baan van De Uithof voor gegarandeerd spektakel. Deze keer was het anders…

Het startschot wordt gelost en de mannen zijn vertrokken voor een wedstrijd over 125 ronden. Al vroeg worden er ontsnappingspogingen ondernomen met vaak een rijder van Schaatsteam Bouwselect in de voorste gelederen. Af en toe missen we een groepje maar doordat het peloton geen centimeter ruimte geeft, lijkt elke poging tot ontsnappen gedoemd te mislukken. De mannen van de ‘groene brigade’ houden tempo in het peloton of rijden een gat dicht. Hierdoor krijgt de wedstrijd een tam karakter, iets waar wij als team weinig baat bij hebben. De ronden vliegen voorbij net als de vele pogingen om weg te geraken uit de greep van het peloton, waar het relatief gemakkelijk is om bij te blijven.

Met nog 25 ronden op het bord is het al wel duidelijk: we krijgen weer een massasprint. Wij zitten goed van voren, want de kans dat het breekt in het peloton wordt steeds groter. Er zakken mannen door en daar wil je niet achter zitten. De finale is begonnen en de sprintkanonnen formeren zich vooraan in de koers. Ronald Kruijer, Kevin Hoekstra en Johan Knol zitten goed gepositioneerd richting de laatste paar ronden. De finale is chaotisch en er zijn geen treintjes zichtbaar dus “ieder voor zich”.

De bel voor de laatste ronde, maar helaas voor Hoekstra die materiaalpech heeft. Hij verliest zijn kans op een mooie uitslag. Kruijer handhaaft zich uitstekend in de top 10 en finisht op een keurige 9e plek! Ook Knol weet zich goed te verbeteren in de sprint en volgt op een 12e stek. Mart Bruggink die een sterke koers rijdt en Marco nog goed voorin heeft gebracht in de finale, finisht ook nog in de top 20, namelijk op plek 18, gevolgd door van der Tuin die eindigt op plek 20. Hoekstra rijdt zijn laatste ronde nog goed door en wordt 25e. Geen slecht resultaat voor Schaatsteam Bouwselect in Den Haag. De winst gaat naar Gary Hekman die Simon schouten en Sjoerd den hertog van zich af weet te houden. Nu weer herstellen en doorbouwen naar KPN cup 8 in Breda. Tot dan!

Beloften Bouwpartners

Zaterdag kon er weer gekoerst worden bij de Beloften in Den Haag, na een uitstapje bij de Topdivisie vorig weekend. Temperaturen rond het vriespunt zorgen bij menig marathonschaatser voor kriebels, maar er moet eerst nog op kunstijs gekoerst worden, dus warm aankleden.

De wedstrijd ontbrandde al vrij vroeg met Chiel Smit, Casper de Gier en Rémon Vos afwisselend voor in de koers. Chiel liet zien zich elke week weer te verbeteren en zo ook vanavond. Vrij vroeg in de wedstrijd was er een groepje van een man of tien met Rémon erbij, die vrij veel ruimte kregen van het peloton. Het peloton heeft veel energie moeten leveren om het gat te dichten en was daarmee aan het wankelen gebracht. Mede hierdoor kon niet veel later een grote kopgroep van zestien man wegrijden, met daarbij Casper attent vertegenwoordigd. Rémon miste deze groep in eerste instantie, maar kon de oversteek in zijn eentje maken. De groep wist vervolgens een ronde voorsprong te pakken waarna Chiel het peloton in de laatste paar ronden richting de bel voor de pelotonsprint liet kraken, door een hoog tempo te rijden. In deze sprint wist Chiel 4e te worden en daarmee een 20e plek in totaal. Punten dus!

Direct na het afsprinten probeerde Rémon weg te rijden uit de kopgroep maar kreeg niet voldoende ruimte. Vervolgens nog een aantal pogingen ondernomen maar telkens wist de groep de aanvallen te neutraliseren. Sprinten dus! Rémon trok de sprint met nog twee ronden te gaan aan voor Casper, die vervolgens zijn sprintvezels aansprak om te strijden voor de overwinning. Casper kon zich goed positioneren in de sprint maar mede door wat gedrang in de laatste bocht kon Casper niet de ideale sprint rijden, maar wist toch sterk naar een 3e plek te sprinten! Rémon finisht op plek 8. Opnieuw een mooie podiumplek en veel goede punten (en een aantal leerpunten) om mee te nemen naar de volgende wedstrijd in Breda.

Foto: Flitskabouter Fotografie