06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Bij de beloften sprint Casper de Gier namens Bouwpartners naar een mooie 3e plaats met hulp van Rémon Vos die veel werk verzet voor de ploeg.

Topdivisie Bouwselect

Na de mooie wedstrijd in Thialf staan we nu in Haarlem aan de start. We zitten met z’n allen goed in de wedstrijd en zijn continu in de kopgroepen te vinden. Het is een hectische wedstrijd waar eigenlijk geen enkele groep meer dan vijftig meter krijgt. Met nog twintig ronden te gaan valt Jouke Hoogeveen en verlaat helaas de wedstrijd na een sterk optreden. Precies op dat moment springt Kevin Hoekstra met een klein groepje mee, waar nog een aantal mannen niet mee gaan. Even blijft het rustig in het peloton, stilte voor de storm, want vier ronden verder barst het geweld los. Complete chaos: rijders die zich laten afzakken, het peloton dat uiteen spat en continu mensen die moeten lossen. Uiteindelijk komt de eerste groep met Kevin bij het ‘peloton’ maar daar kan hij in de uitputting en verwarring niet meer volgen. Hij rijdt nog een vijftal ronden alleen door en wordt nog ingehaald door een aantal rijders, waardoor hij uitkomt op een negende plek in de wedstrijd voor Johan Knol die 12e wordt.

Nu moeten de mannen weer snel herstellen, want donderdag begint namelijk de Trachitol Trophy meerdaagse in Breda. Vier dagen achter elkaar koersen door heel Nederland, met zondag de finale op onze thuisbaan in Groningen.

Verslag: Kevin Hoekstra

Foto: Flitskabouter Fotografie