06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Selecteer een pagina

Verslag door ploegleider Bertjan van der Veen:

Beloften Bouwpartners

Nieuwjaarsdag, de dag dat er titels kunnen worden gewonnen. En dat geldt zeker voor het sterk rijdende Schaatsteam Bouwpartners, die deze dag compleet aan de start staat.

De wedstrijd begon rustig. Er werd af en toe een aanval geplaatst maar altijd gepareerd of ingezet door Schaatsteam Bouwpartners.

Het begin werd nog het meest gekenmerkt door vele valpartijen waardoor er al een groot aantal rijders vroegtijdig aan de kant stond. Halverwege koers vormden zich een aantal keren een serieuze kopgroep met o.a. Rémon Vos en Chiel Smit. Het was steeds Ruud Slagter die het gevaar zag en op indrukwekkende wijze de gaten dicht reed. Harm Visser en Casper de Gier hoefden hier alleen maar op te reageren en daarna zelf de aanval te plaatsen.

Maar met name Casper de Gier die de favorietenrol met zich mee droeg werd meer dan anders in de gaten gehouden. Dit resulteerde uiteindelijk erin dat er geen rijders met ronden voorsprong waren. Het Beloften peloton kon zich dus opmaken voor een massasprint. Hierin was er een controlerende rol voor Chiel Smit en mocht Rémon Vos het tempo in de laatste ronde hoog houden. Met nog 600 meter ging Casper aan maar besloot na de bel achter Ruud Slagter te gaan zitten. Deze trok hard door, zo hard dat er niemand meer langs kwam. Casper ging nog als 3e de laatste bocht in maar kwam door het gedrang er niet goed uit. Harm Visser leek met een venijnige sprint nog naar het podium te rijden, maar bleef op een 4e plaats steken. Casper werd 5e, Rémon en Chiel werden na knap knechtenwerk respectievelijk 22e en 26e. Al met al een sterk gereden koers door Schaatsteam Bouwpartners, maar de teleurstelling overheerste door een gemiste kans op een Nederlandse titel.

Topdivisie Bouwselect

Een volledig Schaatsteam Bouwselect stond aan de start om de titelstrijd in Groningen. Een wedstrijd over 150 ronden die normaliter garant staat voor spektakel. Vandaag was dat anders, want de wedstrijd werd na verscheidene ontsnappingen steeds weer op slot gegooid door het team van Gary Hekman. Hun strategie was duidelijk: niemand mocht ontsnappen en Hekman moest het afmaken in de sprint.

Toch werd met nog zo’n 50 ronden te gaan, er serieus aan de boom geschud. Hierdoor kregen veel jongens het moeilijk en moesten dan ook de koers verlaten. De rijders van Bouwselect hielden zich in deze fase van de wedstrijd goed staande.

Na 130 ronden controlerend werk van het team AB Vakwerk was het duidelijk… We gaan sprinten om de Nederlandse titel. Er werden treintjes gevormd en dan zie je duidelijk de hiërarchie van het peloton. Met veel strijd vecht elk team ervoor om zijn sprinter in de voorste gelederen te brengen. Voor ons rijdt Marco van der Tuin sterk mee voorin. Ook Kevin Hoekstra weet zich redelijk te positioneren. De rest blijft te veel achterin en schakelt zichzelf hierdoor uit voor een goede klassering.

Arjan Stroetinga pakt uiteindelijk zijn 7e Nederlandse titel op kunstijs, 2e wordt Sjoerd den Hertog en Chrispijn Ariëns staat als nummer 3 op het podium. Best geklasseerde Bouwselect rijder is Marco van der Tuin op een 11e plaats.

Overige uitslagen:
12e Kevin Hoekstra
18e Johan Knol
27e Mart Bruggink
38e Jouke Hoogeveen
40e Ronald Kruijer

Foto: Erik Homan