06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

TECHENDORF    De eerste wedstrijd zit er op! Om 13.00 uur stonden we gisteren met negen man sterk aan de start voor de eerste KPN Grandprix wedstrijd over 80 km. De koers begon met diverse aanvallen, waaronder ook die van Ronald Kruijer en Johan Knol.

Halverwege koers is het Johan Knol die de kleuren van Bouwselect vertegenwoordigd in de kopgroep met tien man. Deze voorsprong loopt op tot een minuut, maar helaas moet Johan drie ronden voor het einde deze groep laten gaan. We zien Kevin Hoekstra op kop en Jouke Hoogeveen doet nog een poging, maar de wedstrijd is beslist. Vier mannen gaan sprinten om de winst, waar Sjoerd den Hertog als eerste over de meet komt.

In de sprint van het peloton zien we Mart Bruggink en Casper de Gier van voren en zij finishen als 11e en 13e voor Ronald die 17e wordt. Jouke, Chiel Smit, Kevin en Johan finishen in het peloton. Marco van der Tuin gaat in de laatste ronde helaas onderuit en Rémon Vos staakt de wedstrijd na vier ronden. Al met al zaten we mee in de aanval, maar was het resultaat niet zoals gewenst. Op naar morgen! Het ONK op de Weissensee over 150 km, waar we om 8.00 uur van start gaan. Wederom live te volgen via www.schaatsen.nl/marathon

Foto: Erik Homan