06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Bij de wedstrijd in de KPN Marathon Cup in Heerenveen is Kevin Hoekstra vanavond als derde geëindigd. De inwoner van Bovensmilde moest Jorrit Bergsma en Crispijn Ariëns voor zich laten.
 

Hoekstra voegde zich in een snelle wedstrijd als zesde rijder bij een kopgroep van vijf rijders. Hiervoor moest hij een gat van bijna 100 meter overbruggen. De groep kreeg de zegen van het peloton en mocht een ronde voorsprong nemen. 

In de laatste tien ronden bleven de zes koplopers alleen over. Kevin Hoekstra had met Ronald Kruijer uit Bakkeveen een ploeggenoot in de kopgroep. Hij zette de eerste demarrage in. De aanval werd echter gepareerd en direct daarna reed Jorrit Bergsma weg. Hij pakte al snel 100 meter voorsprong en werd niet meer ingehaald. Crispijn Ariëns was de enige die nog dichtbij kwam. 

Hoekstra hoopte in de finale al op een eindsprint, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats op het podium. Het is zijn eerste podiumplaats in de Topdivisie van het marathonschaatsen. 

Schouten wint bij de vrouwen
Irene Schouten won de marathon bij de vrouwen. In de massasprint was zij Marijke Groenewoud en Manon Kamminga, die respectievelijk tweede en derde werden, net te snel af.

Vlak na de overwinning maakte Schouten bekend dat ze na de Olympische Spelen van Peking in 2022 stopt met schaatsen. “Dan heb ik alle ijsbanen wel zo’n beetje gezien.”

 
Foto door: Erik Homan