06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Aldus Casper de Gier:

Na een teleurstellende derde plaats afgelopen weekend in Den Haag waren de Bouwpartners uit op sportieve revanche bij de Beloften. De gehele week werden er weer goede trainingen afgewerkt. Zowel coaches Piet en Bertjan, als rijders Chiel, Rémon en Casper zagen de wedstrijd in het altijd-gezellige Breda met vertrouwen tegemoet.

Na een wat tam begin zag Rémon Vos dat in een zojuist weggereden kopgroep geen kameraden van de oranje Bouwpartners brigade aanwezig maken. Attent maakte hij een snelle oversteek. De groep reed meter voor meter weg en tegelijkertijd was de gang zo goed als uit het peloton. Terwijl Rémon was aangesloten bereidde Casper zijn sprong voor. Hij liet de kopgroep met ploegmakker Rémon wegsluipen en besloot – toen iedereen in het peloton er genoegen mee nam – een poging te wagen om een gat van 200 meter naar de kopgroep te gaan overbruggen. Hij liet zich eerst naar achter zakken om vervolgens vol gas om het peloton heen te knappen. Het bleek een goede inschatting. Beide klassementsconcurrenten (Leander van der Geest, drager van het oranje pak, en Ruud Slagter, drager van het witte jongerenpak) konden in eerste instantie niet mee en hadden de late aanval niet verwacht. Situatie in koers: Rémon en Casper in de kopgroep zonder klassementsconcurrenten.

Tot zover dikke prima. Na aansluiting van Rémon en Casper bij het peloton was het ploegmakker Chiel Smit, de sterke stoemper uit Zuidwolde, die op kop van het peloton de gaskraan opendraaide. Hij wilde het de springende klassementsmannen onmogelijk maken om net als de kopgroep ook bij het peloton aan te sluiten. Uiteindelijk wist Leander zich in zijn eentje en met wat hulp van zijn ploeggenoten bij het stug doorrijdende peloton te voegen, respect. Nieuwe situatie in koers: Een 17-man-tellende kopgroep met Rémon en Casper die afstevende op de laatste tien ronden.

Na het afsprinten van het peloton op ronde tien, was het Rémon die met een klein groepje een aantal meters wist te pakken. De Beloften ploeg van Okay was met drie man present in de kopgroep en liet geen ruimte. Ze controleerden de finale en zorgden ervoor dat er een sprint kwam. Met nog 500 meter te gaan zetelde Casper zich in positie twee. Op deze positie ging hij ook door de bel. Een snelle acceleratie uit de voorlaatste bocht bracht hem naar de eerste positie. Vervolgens reed hij een  – voor de verandering – foutloze laatste bocht wat resulteerde in een schitterende overwinning op het kei gladde ijs van de kunstijsbaan in Breda!

Een hele mooie opsteker na een goed optreden van de ploeg! Bedankt mannen!

Met vertrouwen zien we het naderende NK in Groningen tegemoet, waar Harm Visser zich ook weer bij de ploeg voegt en we met vier sterke Bouwpartners aan de start zullen staan.

Voor nu: niet teveel kerstversnaperingen naar binnen werken, de beentjes fris houden en de puntjes op de I zetten! Iedereen zalige dagen gewenst en we horen jullie  graag veel kabaal maken voor Schaatsteam Bouwpartners en Bouwselect tijdens het NK op 1 januari a.s. Houdoe!

Topdivisie Bouwselect

Mart Bruggink: “Afgelopen zaterdag reed de Bouwselect equipe in Breda. Al in de eerste twintig rondes werd er veelvuldig gedemarreerd. Zoals vaker afgelopen seizoen werd het onder de zware omstandigheden een ware sloopkoers. Jouke Hoogeveen sprong op het laatste moment naar de beslissende kopgroep en werd zo onze man in koers. De rest van de ploeg moest ingrijpen toen Jouke de aansluiting met de kop van de wedstrijd dreigde te verliezen. Mede hierdoor kon Jouke meedoen in de finale. Jammer genoeg was er verder totaal geen ruimte om aan te vallen in de koers die door Robert Post werd gewonnen.”

Foto: Flitskabouter Fotografie