06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl

Schaatsteam Bouwselect geeft het marathonpeloton komende winter nog wat meer internationale kleur. Het team legde het Italiaanse talent Gabriele Galli vast. Hij gaat in eerste instantie zijn wedstrijden rijden bij de Beloften.

Gabriele Galli is een 21-jarige langebaanschaatser en inlineskater uit Bergamo. De Italiaan is ambitieus en tegelijkertijd ook heel realistisch. ,,Ik kan nog heel veel leren van mijn nieuwe teamgenoten van Bouwselect’’, meent Galli.
De nog jonge Italiaan kwam afgelopen winter voor Italië uit bij de Neo-Senior World Cups en het EK langebaan in Collalbo. Op de skeelers presteerde Galli afgelopen zomer niet onverdienstelijk. Zo reed hij zich diverse keren op het podium bij internationale inlinewedstrijden.

Bij Bouwselect/Bouwpartners treft Galli een mooie mix van ervaren ’oude rotten’ en jonge honden. Zeker niet versleten zijn de rijders Ronald Kruijer, Mart Bruggink en Jouke Hoogeveen. Kevin Hoekstra, Casper de Gier en Ronald Haasjes maken het Topdivisieteam compleet. Laatstgenoemden staan te popelen en kunnen niet wachten tot de eerste wedstrijd in Amsterdam. Naast Gabriele Galli heeft Bouwselect troeven Remon Vos en Harm Visser aan de start in de Beloftendivisie.

Na een sportief succesvol seizoen 2018-2019 met de Nederlandse titel op de Weissensee (Bruggink), diverse podiumplaatsen op natuurijs en overwinningen in de Beloftendivisie legt de teamleiding Bertjan van der Veen en Piet Hijlkema de lat weer een stukje hoger. Zij willen de rijders op zowel natuurijs als kunstijs van voren zien meedoen. Actief meestrijden om de overwinning is de inzet.