06 - 5106 6166 info@all4iceskating.nl
Selecteer een pagina

Precies een jaar na de overwinning op de Weissensee, laat Jouke Hoogeveen weten dat hij een punt zet achter zijn schaatscarrière. Tijdens de Coronacrisis zijn veel wedstrijden gecanceld en dit gaf tijd en ruimte om eens goed na te denken, aldus de marathonschaatser van Team Bouwselect. Hij wilde nog één keer vlammen! Maar na het bericht van KNSB om alle wedstrijden voor dit jaar af te lassen, zag hij deze droom in rook opgaan. Dus uiteindelijk heeft Jouke de knoop doorgehakt en stopt hij nu per direct. Na een prachtige schaatscarrière met een voortreffelijke afsluiter op de Weissensee is het goed zo.

Vorig jaar op de Weissensee in Oostenrijk won Hoogeveen de titel voor de alternatieve Elfstedentocht. Als 42-jarige schaatser wist hij tientallen jongere deelnemers achter zich te laten om met een mooi tijdsverschil van een minuut , de titel te veroveren. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn ploeggenoot Mart Bruggink, die een jaar eerder het kampioenschap won.

Bouwselect is enorm trots op Jouke! Zijn schaats-pensioen is dan ook meer dan verdient. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij in zijn andere carrière (Jouke werkt met autistische kinderen) net zo succesvol en geliefd is als bij het Schaatsteam van Bouwselect!

Wil je meer lezen? Bekijk dan het artikel op NOS.nl. Of wil je meer weten over het schaatsteam van Bouwselect? Bekijk dan de artikelen.